Vijesti

Liga mladih SBK: Pobjeda pionira i prvi poraz predpionira
01.06.2019.godNaši dječaci su danas putovali u Vitez na utakmicu sa ekipom Škola Košarke Prvi Koš Vitez i zabilježili polovičan učinak. Ovaj put se nije odigrao scenarij koji smo vidjeli više puta ove sezone. Danas su pioniri ubilježili pobjedu, a pretpioniri nažalost prvi poraz u sezoni, i to u posljednjem kolu. Pioniri su se kako se sezona primicala kraju, oslobadjali odredjene doze straha te ova pobjeda, te ukupni dvije u zadnja 3 meča i ne čude. Danas su odigrali hrabro, po uputama trenera Vinčevića i nisu odustajali do zadnjeg trenutka što je na kraju krunisano pobjedom 58:63. Predpioniri su danas nažalost zabilježili prvi i ujedno jedini poraz u sezoni, s obzirom da je zadnje kolo. Par izostanaka jako važnih igrača nije izgovor za slabu igru u odbrani i smušenost u napadu, ali ništa strašno što treneri Vinčević i Hodžić neće moći popraviti tokom treninga, jer i porazi su sastavni dio sporta, te ako se izvuče pouka iz njih onda ponekada i nisu loša stvar. Ovim putem želimo da se zahvalimo na gostoprimstvu i fer i sportskoj igri Školi Košarke Prvi Koš i njihovom predsjedniku Igoru Bošnjaku. Tokom slijedećeg vikenda našim dječacima će biti uručene medalje i pehar za osvajanje lige, a o revijalnoj utakmici i datumu i vremenu dodjele bit ćete bolje informisani tokom sedmice na ovoj stranici.

Rezultati i strijelci:

Pretpioniri: Škola Košarke Prvi Koš Vitez - Škola Košarke Never Stop Donji Vakuf 58 36(14:10, 12:7, 18:13, 14:6) Strijelci: Šuktović I. 2, Šutković H. 16, Kurić 9, Kahvedžić 9, Sarač, Dinjaški, Čaluk, Kovačević, Dervišić, Kero, Ramić.

Pioniri: Škola Košarke Prvi Koš Vitez - Škola Košarke Never Stop Donji Vakuf 58 63(21:14, 13:14, 10:20, 14:15) Strijelci: Šutković A. 14, Skenderović 13, Brljavac 10, Memiš 10, Sarač 12, Omeragić 4, Šutković I., Helja, Kahvedžić, Šutković H, Morić

Treniramo jako i slijedimo svoje snove.

Sponzori

ETS vmt