Vijesti

Škola košarke ”Never Stop” počela sa realizacijom projekta ”PO JEDAN KOŠ U SVAKOJ MAHALI”
04.04.2019.god

Jedan od osnovnih programskih ciljeva Škole košarke ”Never Stop” je popularizacija košarkaške igre, među djecom omladinskog i školskog uzrasta. U razmišljanju kako da naprave što bolji efekat u ostvarenju tog cilja, odlučili su da je nepotrebno ići po školama i nagovarati djecu da se priključe njihovom kolektivu.

Uprava Škole košarke odlučila je da koševe postavlja po mahalama, džematima i mjesnim zajednicama. Prvenstveno tamo gdje ima mnogo djece. Onog momenta kad se dijete “zarazi košarkaskim virusom”, ono će samo odabrati gdje će nastavit sa treningom. Ovaj projekat su nazvali “PO JEDAN KOŠ U SVAKOJ MAHALI”. I ovo je početak jedne divne sportske priče.

”Odlučili smo se prvi koš postaviti sa djecom u “najbogatiji” Džemat Kutanja u Donjem Vakufu. Bitno je naglasiti, da u toj mjesnoj zajednici uskoro će biti još 2-3 koša po sokacima. Ovom prilikom Škola košarke ”Never Stop” želi da se zahvali Edinu Čolaku iz firme “Promo” na podršci u realizaciji ovog prvog koraka u našem projektu. Zatim čovjeku bez cije pomoći, ovaj koš teško da bi bio postavljen dr.Zudi Osmani, predsjednik džematskog odbora u Kutanji.” – istakli su iz Škole košarke ”Never Stop”

Škola košarke nastavlja dalje sa realizacijom projekta,”PO JEDAN KOŠ U SVAKOJ MAHALI” ! Sljedeći cilj je koš na Solani. Kao što je rekao najveći sportista BiH svih vremena, na upit novinara “Kada će Bosna opet imat evropskog prvaka u košarci?” On je odgovorio,“onda kada u svakoj mahali u BiH bude po jedan koš”.


Pise:dvvijesti.info


Treniramo jako i slijedimo svoje snove...

Sponzori

ETS vmt