Vijesti

25.12.2018.god
Predpionri Škole košarke “Never Stop” bez poraza u Ligi mladih SBK

U subotu u Sportskoj Dvorani u D.Vakufu je igrano 11 kolo Lige mladih SBK. Škola košarke “Never Stop” ovaj put je ugostila naše komšije iz Bugojna – K.K.Iskra.

U prvoj utakmici, predpionirskog uzrasta,koja je zavrsena rezultatom 44-17 ponovo smo pokazali potpunu dominaciju. Najbolji strijelci su bili Hamza Šutković sa 13 poena,te Rujanac i Kurić sa po 12 poena. A Drobo 15 poena za Iskru. U pionirskoj kategoriji porazeni smo rezultatom 34-69. Istaknuti strijelci za Never Stop su bili Memiš 9 poena i Brljevac 8. A za goste Dževahirić 24 i Ramić 14 poena.

Želimo da napomenemo da su naši predpioniri završili godinu bez poraza u ligi mladih iako su ubjedljivo najmladja ekipa. Odgovorno tvrdimo da je ovo jedna od najtalentovanijih generacija koje je ovaj grad ikad imao. Ako nastave sa ovakvom voljom i željom za napredovanjem Donji Vakuf ima lijepu budućnost.

Pioniri, gdje nemamo nijednog igraca sa zadanim 2004. godištem već samo 3-4 dječaka 2005 godište, završili su godinu na posljednjem mjestu. Iz ove generacije ističu se njih trojica, koje naravno nećemo imenovati. Sa ovim godinu, dvije mlađim kolegama imaju lijepu košarkašku budućnost. Naši dječaci će odmarati samo do šestog januara. I onda opet jako, žestoko, raditi, trenirati i slijediti svoje snove..

Rukovodstvo Š.K.Never stop je više nego zadovoljno i rezultatima i odnosom igraca i trenera prema treninzima i utakmicama. Posebno smo ponosni što od pokretanja naše škole košarkom počelo da se bavi novih 25 dječaka svih uzrasta,koji se do jula ove godine uopšte nisu bavili košarkom. A naročito nam je drago što ni jedan dječak nije odustao od rada i napredovanja. Ovdje posebno treba pohvaliti i odnos roditelja i saradnju koju nude našim trenerima. Svakim danom rastemo i postajemo prepoznatljivi na ovim prostorima. Trenirajući 6 puta nedeljno i takmičeći se u dva takmičenja (liga mladih SBK i mini basket liga) stvaramo uslove za što bolji napredak naših talenata.

Treneri koji prije svega vole ovu djecu i ovaj kolektiv garant su da će se naš trud i početna ideja isplatiti. Na kraju želimo da se zahvalimo vlasnicima članskih kartica Š.K.Never Stop kojih uzgred ima 233 člana, našim sponzorima koji nas prate u svim našim akcijama i idejama. Želimo da vas obavijestimo da će vrlo skoro biti u prodaji i kalendari naše škole gdje će biti istaknuti i dječaci i treneri i sponzori. Konačno, svim našim članovima, simpatizerima, saradnicima, sponzorima i svim ljubiteljima igre pod obručima želimo sretne nastupajuće praznike.

Sponzori

ETS vmt