Vijesti

No1 Liga mladih SBK: Pretpioniri ŠK “Never Stop” uspješniji od vršnjaka KK”Promo”
02.03.2019.god

Danas je u sklopu lige mladih SBK/KSB odigran gradski derbi izmedju nase skole kosarke NEVER STOP i KK PROMO. U ovom pravom malom prazniku kosarke pred poprilicno ispunjenim tribinama Gradske Sportske Dvorane Donji Vakuf jos jednom se dokazalo da Vakuf ne treba da brine za buducnost kosarke. Polaznici nase skole su jos jednom dokazali da su najbolja ekipa lige i zabiljezili pobjedu rezultatom 26:54. Dok su pioniri u najboljoj utakmici dosadanjeg tijeka prvenstva upisali poraz. Ali ono sto posebni veseli je velika borbenost i zalaganje nasih djecaka koji su svim srcem zeljeli da pokazu napredak u odnosu na prvi susret kada je poraz bio 60ak razlike. Protiv iskusnijih i fizicki dominantnijih protivnika danas se nije moglo vise od dostojanstvenog poraza od 61:48. U sjajnoj utakmici svi djecaci su pokazali zelju, volju i veliko htijenje a posebno moramo pohvaliti naseg Nedima Sarača koji je imao nezahvalnu ulogu da cuva najboljeg igraca protivnicke ekipe Čavka i limitira ga na 16 poena sto je veliki uspjeh kada znamo da je u prvoj utakmici zabio 70ak poena.

Ovim putem moramo spomenuti da smo mi iz Skole Kosarke Never Stop jako ponosni na sve nase djecake i na njihov napredak i sportsko ponasanje na i izvan terena. Sve je to rad nasih trenera i ljudi iz same uprave, i naravno roditelja gdje zajednickim snagama nasim djecacima obezbjedjujemo maximalne moguce uslove za trening i igru. Veliko hvala svima koji su danas prisustvovali ovim utakmicama, mi nastavljamo dalje da treniramo jako i slijedimo svoje snove.

Rezultati i strijelci
PREDPIONIRI:
KK Promo Donji Vakuf- Škola Košarke Never Stop 26:54(2:21, 7:16, 10:10, 7:7) Strijelci: H.Šutković 14, Rujanac 11, Kahvedžić 10, Kurić 9, I.Šutković 5, Dervišić 2, Behrem 2, Kovačević 1, jos su nastupili Dervišić, Helja, Hajić, Kero, Čurić i Ramić

PIONIRI
KK Promo Donji Vakuf - Škola Košarke Never Stop 61:48(13:7, 22:5, 14:18, 12:18) Strijelci: Sarač 16(cetiri trojke), Rujanac 10, Kurić 7, Skenderović 5, I.Šutković 3, H.Šutković 3, Memiš 2, Omeragić 2, Kahvedžić 1, Helja.

Sponzori

ETS vmt