Treneri

Suad Hodžić-Dudo


Poznavaocima košarkaških prilika u BiH je dobro poznata ličnost, čovjek koji je u košarci na ovaj ili onaj način preko 30 godina, čovjek sa preko 20 godina trenerskog iskustva u raznim kategorijama, nosilac plakete 14.Septembar grada Donjeg Vakufa za svoje sportske zasluge.

Ahmed Hodžić

Dugogodišnji trener mlađih selekcija čiji igrači su osvajali prvenstva i kupove bez ijednog poraza. Trener uz kojeg su svoje prve košarkaške korake napravili danas etablirani igrači i reprezentativci Edin Atić, Admir Džihan, Dino Alkić, Kenan Kelić i mnogi drugi.


Feriz Vinčević


Doskorašnji košarkaš i trener također mlađih selekcija čiji puleni sa velikim uspjehom brane boje svoga grada kako na državnim natjecanjima tako i na internacionalnim kampovima i turnirima.


Adnan Čaluk Ado


Adnan Čaluk -Biban od oca Lukse i majke Sabire rođ.1989 god.u D.Vakufu. Jedan od rijetkih kosarkaskih zaljubljenika koji je prosao sve kategorije u kosarkaskom klubu. Od pionira do seniora. Jedan od najkontroverznijih košarkasa koji je igrao kosarku u D.Vakufu. Sigurno, jedan od najvecih talenata u klubu, koji zbog svog "kratkog fitilja" nije napravio bolju karijeru. Jedan od prvih igraca na poziciji pleja, koji je imao podjednako dobre obje ruke. Dobar fizikalac i veliki fajter, koji nikad nije zalio ni sebe ni protivnika. Djecaci sa kojima radi, mogu puno napredovati, narocito u osnovnim kosarkaskim elementima, koje nas Bibo moze i zna demonstrirati.


Mirsad Čaluk


Mirsad Čaluk-Mici. rođ. 1984 u D.Vakufu. Roditelji Biha i Suljo, mogu biti ponosni na svoga Mirsu, oca jedne predivne djevojčice i čovjeka, časnog i čestitog. Mirso je, kao i Emir i Ahmed, u kosarci od osnutka kluba u D. Vakufu. Mici, najubojitija ruka srednje Bosne, sigurno par godina. Biran u reprezentaciju lige, najbolji strelac A2 lige 2001/02 god. Sportista opcine Donji Vakuf. Pristupio osnivanju Š.K."NEVER STOP"na njenom osnutku.
Nasi djecaci mogu puno toga da nauče i od Mirse,jer takav tricaš nerađa se Cesto.


Emir Memiš


Emir Memis, rođ.1984 od Munira i Dade u D.Vakufu. Kosarkom je poceo da se bavi odmah po osnutku kluba, u poratnom Donjem Vakufu. Vjerovatno jedan od najbolji košarkasa koji je igrao košarku u D.Vakufu. Prepoznatljiv po fizickim predispozicijama i ogromnom pozrtvovanošču. Koja je i bila razlog da igra utakmicu protiv K.K " Travnik" sa visokom temperaturom i poslije toga bude dugo lijecen po bolnicama, kad se i zavrsava njegova igracka karijera. Emir je roditelj i muz. Vise puta biran kao sportista godine, opcine D.Vakuf. Jedan je od osnivaca škole kosarke"NEVER STOP" i sigurno mnogi djecaci mogu mnogo da nauce od Emira.


Sponzori

ETS vmt Clanske karte